Mogu li uštedjeti novac korištenjem kreditne kartice za prijenos stanja?

Mogu li uštedjeti novac korištenjem kreditne kartice za prijenos stanja?
Mogu li uštedjeti novac korištenjem kreditne kartice za prijenos stanja?

Video: Mogu li uštedjeti novac korištenjem kreditne kartice za prijenos stanja?

Video: Mogu li uštedjeti novac korištenjem kreditne kartice za prijenos stanja?
Video: EduSrijeda: KREDITNA vs DEBITNA kartica 2023, Prosinac
Anonim

Slušatelj Lisa pita:

Ja sam zaradio oko 12.000 dolara na kreditnoj kartici. Trudim se platiti, ali kamatna stopa je tako visoka (24,99%) da će trebati dugo vremena. Na kartici obično plaćam oko 500 dolara mjesečno. Budući da imam dobre kredite, bi li bilo korisno premjestiti dug na kreditnu karticu prijenosa stanja?

Odgovor: Ovisno o dogovoru koji možete dobiti, prebacivanje duga na kreditnu karticu prijenosa stanja s nižim kamatama može biti jedan od najboljih načina da smanjite kamatnu stopu i uštedite novac.

Prvo ćemo pogledati Lisinu trenutnu karticu. Kalkulator kreditne kartice lako možete upotrijebiti na adresi dinkytown.com kako biste saznali koliko će dugo trebati platiti kreditnu karticu.

Kreditni račun za isplatu kreditne kartice kaže da će Lisu morati 34 mjeseca pokapati duga kreditne kartice ako i dalje plati 500 dolara mjesečno, što iznosi 17.000 dolara (34 mjeseca x 500 dolara).

Recimo da Lisa podnosi zahtjev za karticu prijenosa stanja sa iznosom od 0% travanj za 12 mjeseci, bez godišnje pristojbe, naknade za prijenos salda i novčane nagrade. (Usput, ovo je stvarna ponuda i to je jedan od najboljih što sam vidio na karticama za prijenos dugova u dugo vremena. Naravno, s tim je posao dobar, dostupan je samo u ograničenom vremenu.)

Budući da Lisa ima dobre kredite, pretpostavljam da prenosi njenu ravnotežu i ne dobiva više od 12,99% travanj nakon isteka razdoblja promocije od 12 mjeseci u trajanju od 0%. Ako nastavi plaćati 500 dolara mjesečne uplate, dug će biti isplaćen u roku od 25 mjeseci i platit će ukupno 12.500 dolara (25 mjeseci x 500 dolara). Korištenje balansne kartice moglo bi uštedjeti Lisu 4.500 dolara i dopustiti joj da se riješi njezina duga za oko 2 godine umjesto 3. Rekao bih da je vrijedan i pametan financijski potez.

Ako je prijenos ravnoteže ispravno za vašu situaciju, pročitajte više u odjeljku Kako koristiti kreditnu karticu prijenosa stanja za isplatu duga.

**********

Laura Adams je nagrađivani autor Novac Djevojka pametno se kreće za rastu, Uzmite meku knjigu ili knjigu na Amazon.com! Kliknite ovdje za download 2 besplatna poglavlja knjiga!

Da biste saznali kako brzo izgraditi kredit, svakako preuzmite besplatni resurs koji sam stvorio pod nazivom Kit za opstanak kreditne ocjene. Ovaj multimedijski komplet sadrži video na kojem vam pokazujem korak po korak kako dobiti besplatnu kreditnu izvješću i kako dobiti besplatnu kreditnu ocjenu, bez privitaka.

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: