Pretvori u Roth IRA

Sadržaj:

Pretvori u Roth IRA
Pretvori u Roth IRA

Video: Pretvori u Roth IRA

Video: Pretvori u Roth IRA
Video: 10 лучших продуктов с высоким содержанием белка, которые следует есть 2023, Prosinac
Anonim

Današnja tema je što učiniti ako želite pretvoriti u Roth IRA, ali ne možete.

Roth IRA je odličan način za spremanje umirovljenja ako imate pravo na doprinos. S Roth IRA-om, doprinosite porezu nakon oporezivanja, ali vaša zarada ne raste od saveznog poreza. A, ne plaćate savezni porez na distribucije ako ste imali Roth za pet godina ili duže i imaju najmanje dob od 59 godina.

Zašto ulagati u Roth IRA

Budući da je Roth osigurao prihod od umirovljenja koji je oslobođen od saveznog poreza, to je pametan način ulaganja u mirovinu. Ako ste pojedinačni, vaš modificirani prilagođeni bruto prihod mora biti ispod 99.000 dolara kako bi pridonio Rothu u 2007. Ako je između 99.000 i 114.000 dolara, možete dati djelomičan doprinos.

A ako ste zajednički prijavljeni, možete pridonijeti Rothu ako je vaš modificirani prilagođeni bruto prihod manji od 156.000 dolara. Za dohodak između 156.000 i 166.000 dolara, možete također dati djelomičan doprinos.

Pa kako odlučite je li Roth u pravu za vas? Ako ste mlađi ili mislite da će porezna stopa biti jednaka ili veća kada se povučete u mirovinu nego što je danas, Roth vjerojatno će biti vaš najbolji kladiti se. Danas morate platiti porez na svoje doprinose, ali vaša dobit raste bez poreza, što zaista može pomoći u povećanju buduće vrijednosti ulaganja u mirovinu.

Pretvaranje u Roth IRA

Ako ste pridonijeli drugoj vrsti IRA-e ili ste prebacili 401 (k) od prethodnog poslodavca u IRA prevrtanje, moguće je pretvoriti u Roth IRA. Ali ako se pretvorite u Roth, morat ćete dodati oporezivi iznos koji pretvorite u svoj dohodak na poreznu prijavu i platiti porez na dohodak, što može značiti veći porez od uobičajenog poreza. Nakon što ste platili porez, ipak, bol je gotova i vaša zarada će porasti bez poreza.

Ako mislite o pretvorbi u Roth, prvo provjerite porezni račun. Ako je više nego što ste spremni platiti, možete razmotriti pretvaranje samo jednog dijela postojećeg IRA u Roth kako bi zadržao porezni račun koji se može upravljati. Kako biste izbjegli kazne, nemojte plaćati poreznu prijavu IRA novcem. Najbolje je platiti porez novcem izvan IRA-e. Imam pri ruci Quick Tip o tome kako se oporezuju konverzije Roth IRA, stoga svakako provjerite.

Jeste li prihvatljivi za konverziju Rothova?

Nije svatko ima pravo pretvoriti u Roth. Da biste ispunili uvjete, vaš izmijenjeni prilagođeni bruto prihod bez obzira jeste li zajednički prijavljeni za pojedinačno ili vjenčanje mora biti 100.000 USD ili manje. Zbog tog ograničenja dohotka, mnogi bračni parovi s dva dohotka i pojedinačni primatelji s visokim prihodima ne mogu se pretvoriti u Roth.

Ako vas to opiše, poslušajte, jer će se situacija zaista poboljšati: 2006. godine a novi porezni zakon koji omogućava svakome pretvoriti postojeće IRA imovine na Roth u 2010. Dakle, ako želite pretvoriti, ali to niste učinili zbog prekinutog dohotka, moći ćete se pretvoriti u 2010!

Novi zakon također smanjuje poreznu bol pretvaranja u Roth. Umjesto da platite savezni porez na iznos oporezive konverzije tijekom jedne godine, moći ćete širiti porezni račun tijekom dvije godine. Ako se u 2010 pretvorite u Roth, možete platiti pola poreza u 2011. i drugu polovicu 2012. godine.

Dakle, ako želite pretvoriti sve ili neke tradicionalne, rollover ili SEP IRA u Roth, ali nemate pravo, planirajte unaprijed i označite kalendar za 2010!

Za ažurirane informacije o Roth IRAs, molimo pogledajte epizodu 173 o razlikama između tradicionalnih i Roth IRAs i epizode 154 o novim Rothovim pravilima za 2010. godinu.

Kao i uvijek, svatko je situacija drugačija pa se svakako savjetujte s poreznim ili financijskim savjetnikom prije donošenja važnih financijskih odluka. Ovaj podcast je samo za obrazovne svrhe i nije namijenjen da bude zamjena za traženje personaliziranih, profesionalnih savjeta.

Danas dajem dvije kopije Bogati brijač David Chilton. Ova je knjiga brz i jednostavan čitak koji objašnjava kako upravljati svojim financijama i postići bogatstvo tijekom vremena. Dobitnici ovog tjedna su Beth T. i Tim C. Čestitamo! Provjerite svoju e-poštu za upute i uživajte u knjizi!

Cha-ching! To je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život.

Stvarno bih, doista, cijenim ako ste na trenutak objavili recenziju na iTunesu. I hvala svima koji već imaju! Money Girl je dio mreže Quick and Dirty Tips. Provjerite Suvremeni običaji Guy podcast za savjete o tome kako biti pristojniji. Hvala za slušanje! Povezani Linkovi: o Roth IRA o Porezni porast Zakona o sprečavanju i pomirenju iz 2005. godine o Više o Zakonu

o Roth vs tradicionalni IRA Kalkulator

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: