Utječe li kreditna kartica na vaš osobni kredit?

Utječe li kreditna kartica na vaš osobni kredit?
Utječe li kreditna kartica na vaš osobni kredit?
Anonim
Image
Image

P: "Ja sam samozaposlen i imam poslovnu kreditnu karticu koju koristim kako bi se troškovi poslovanja odvojeno od mojih osobnih troškova. Iako je posjetnica u mom imenu, kad sam nedavno provjerio kreditno izvješće, shvatio sam da nije tamo naveden. Utječe li kreditna kartica tvrtke na vaš osobni kredit? Ako ne, gdje se kreće ova kreditna aktivnost?"

O: Iako poslovna kreditna kartica može prikazati vaše ime, neće se pojaviti u vašem osobnom izvješću o kreditnoj kartici ako niste uključili vaš osobni kredit u aplikaciju kartice.

Uobičajeno, kreditni račun izdan vašoj tvrtki vezan je isključivo na izvješće o poslovnom kreditu. To je zato što je posao odgovoran za dug, a ne vi.

Međutim, ako koristite svoj osobni kredit da biste se kvalificirali za poslovni kredit ili kreditnu karticu, ti se računi mogu pojaviti na vašem osobnom izvješću o kreditnoj kartici ili na sva vaša osobna i poslovna izvješća. Možete zatražiti kopiju svog poslovnog izvješća od 3 državne kreditne agencije: Experian, Equifax i TransUnion.

Ako želite koristiti osobnu kreditnu karticu isključivo za poslovne troškove, možete. Prednost je što će vam pomoći u povećanju vašeg osobnog kredita ako to odgovorno vodite tako da plaćate na vrijeme i da zadržite nisku razinu u odnosu na dostupne kredite.

Međutim, nedostatak korištenja osobnih kredita u poslovne svrhe je da ćete biti osobno odgovorni ako vaša tvrtka ima financijske probleme i zadane postavke na nepodmirenu kreditnu karticu ili saldo kredita.

Poslovna žena s likom kreditne kartice zahvaljujući Shutterstocku.

Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: