Doprinos poslodavaca na 401 (k) i više o samouređenim IRA-ima

Sadržaj:

Doprinos poslodavaca na 401 (k) i više o samouređenim IRA-ima
Doprinos poslodavaca na 401 (k) i više o samouređenim IRA-ima

Video: Doprinos poslodavaca na 401 (k) i više o samouređenim IRA-ima

Video: Doprinos poslodavaca na 401 (k) i više o samouređenim IRA-ima
Video: Contributions & Distributions with Your Self-Directed IRA or 401k Plan 2023, Studeni
Anonim

Danas pokrivam dvije kratke teme koje su slušatelji pitali o: doprinos poslodavcu 401 (k) i još nekih informacija o samostalno usmjerenim IRA-ima.

Dali li poslodavac 401 (k) doprinos prema maksimalnom doprinosu?

Al je pozvao na ovo pitanje oko 401 (k) ograničenja:

"Bok, moje ime je Al i slušala sam podcast novca. Imala sam pitanje o granicama doprinosa za 401 (k). Razumijem da je 15.500 dolara. Ako moj poslodavac odgovara nekom od mojih doprinosa, zar je granični iznos upravo onakvim sam doprinos, ili je to ono što mi pridonijeti i što poslodavac doprinosi?"

Hvala na pitanju, Al. Prije svega, dobro si shvatio. Ograničenje doprinosa za 401 (k) za 2007. godinu iznosi 15.500 dolara, što je 500 dolara više nego prošle godine. Ograničenje vrijedi samo za vaše doprinose. Podudaranje poslodavca ne utječe na ograničenje. Dakle, ako biste maksimalno izdvojili svoj 401 (k) za 2007. godinu pridonoseći punim iznosima od 15.500 dolara, a ako bi vaš poslodavac trebao odgovarati prvih 10.000 dolara koje ste pridonijeli po stopi od 50 centi po dolaru, doprinos od 20.500 dolara za godinu - 15.500 dolara koje ste pridonijeli plus poslodavac 5.000 dolara. Kao što sam spomenuo u epizodi 4, ako vaš poslodavac odgovara vašim doprinosima, to je doista pametna ideja da pridonese dovoljno vašem 401 (k) da biste dobili taj puni posao poslodavca.

Možete li kupiti kuću sa svojim samouređenim IRA-om?

Sada, za drugačije pitanje. Kao odgovor na Epizoda 7 o samorealiziranim IRA-ima, slušatelji po imenu David i George objavili su se na blogu pitajući se jesu li moguće kupiti vlastiti dom ili kuću za odmor sa svojim samorealiziranim IRA-om. Hvala, Jaime, za postavljanje odgovora tamo. Htjela sam dati sve više informacija za sve.

Odgovor na pitanje, na žalost, nije. Možete samo kupiti nekretnine koje osobno ne koristite sa svojim samorealnim IRA-om. Na primjer, ne možete kupiti kuću za odmor koje iznajmljujete i dijelom i sami koristiti. Također ne možete kupiti nekretninu sa svojim samorealiziranim IRA-om ako je vaš supružnik, vaša djeca ili grandkids, ili vaši roditelji ili djed i baka koriste. Vaši uzlazni i potomci definiraju se kao "diskvalificirane osobe" i ne mogu osobno koristiti nekretninu koju ste kupili vaš samostalno usmjereni IRA. Imajte na umu da možete posuditi novac od vašeg samoupravljenog IRA-ja nekome drugome sve dok ne budu "diskvalificirana osoba". Također, možete i posuditi novac od tuđe samorealizirane IRA-e, opet, ako nisu "diskvalificirana osoba". Tako bi vam prijatelj ili brat, primjerice, mogli posuditi novac od svoje samorealizirane IRA-e za financiranje kupnje vlastitog doma. Osim vaših uzlaznih i potomaka, postoje i drugi slučajevi "diskvalificiranih osoba". Ako ste zainteresirani za više pojedinosti, kontaktirajte samog usmjerenog skrbnika IRA-e. Na kraju ove stranice možete pronaći veze s nekoliko samostalno usmjerenih skrbnika IRA-e. Kao i uvijek, svačija je situacija drugačija pa je dobro konzultirati svog poreznog ili financijskog savjetnika.

Upravni

Danas imamo još jednu knjigu. Ako ste me poslali e-poštom ili objavili na blogu, automatski se unosite u oglas. A pobjednik je Monique u Minneapolisu. Čestitamo! Dobio si kopiju IRA bogatstva od Patricka Ricea. Provjerite svoju e-poštu za upute. I konačno, velika zahvala svima koji su odvojili vremena za objavljivanje recenzije na iTunesu. Za one od vas niste objavili recenziju, stvarno bih ga cijenio ako ste uzeli trenutak da napišete jedan! Također, posjetite odjeljak Money Girl od fastanddirtytips.com da biste preuzeli anketu publike. Cha-ching! To je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život. Ako imate pitanje ili komentar, pošaljite e-mail na [email protected]. Također, pogledajte najnovije Podcasts brze i prljave savjete: Pravnik i moćna mama. Hvala za slušanje!

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: