Koliko dugo trebate voditi porezne i financijske evidencije?

Sadržaj:

Koliko dugo trebate voditi porezne i financijske evidencije?
Koliko dugo trebate voditi porezne i financijske evidencije?

Video: Koliko dugo trebate voditi porezne i financijske evidencije?

Video: Koliko dugo trebate voditi porezne i financijske evidencije?
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, Studeni
Anonim
Kada je u pitanju porezni i financijski podaci, što trebate objesiti i koliko dugo? Evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da zadržite ono što vam je potrebno za pravu dužinu vremena.
Kada je u pitanju porezni i financijski podaci, što trebate objesiti i koliko dugo? Evo nekoliko smjernica koje će vam pomoći da zadržite ono što vam je potrebno za pravu dužinu vremena.

Prije svega, želite pohraniti svoje podatke na organizirani način na sigurno mjesto. Kutija za slaganje izvrstan je izbor. Više savjeta o tome kako organizirati porezne i financijske papire potražite u epizodi prošlog tjedna.

Koliko dugo trebate zadržati porezne prijave?

Kada je riječ o prijavi poreza, IRS ima do tri godine od datuma podnošenja prijave za vraćanje vašeg povratka ako sumnja u slučajne pogreške. Također imate tri godine da podnesete izmijenjeni povrat.

Ali zapravo je najbolje držati poreznu evidenciju sedam godina jer IRS može zatražiti da ih vidi na kasnijim točkama u posebnim situacijama. Ako, na primjer, sumnjivci IRS-a da ste prijavili svoj prihod za iznos koji iznosi 25% ili više prijavljenih prihoda, mogu zatražiti da se vaša evidencija do šest godina kasnije vidi. A ako ste napisali bezvrijednu zalihu, IRS može zatražiti da vidite porezni prihod i popratnu dokumentaciju do sedam godina kasnije. Stoga ih držite sedam godina da biste je igrali na sigurnom.

Evo veze s IRS publikacijom 552 koja navodi koliko dugo IRS mora provjeriti vaš povratak u različitim situacijama. Možete ga pronaći na dnu stranice.

Držite prateću dokumentaciju

Obavezno pripazite na popratnu dokumentaciju koju ste koristili za pripremu poreznih prijava. Ako dobijete revidiran, željet ćete biti u mogućnosti pokazati gdje su dolazili brojevi na vašem povratu. Zato zadržite dokumentaciju koja se odnosi na dohodak, troškove, investicije i kupnju ili prodaju kod kuće. Održavanje prateće dokumentacije zajedno s poreznim prihodom olakšat će vam pronaći ono što vam je potrebno ako se ikada morate uputiti na to.

Primici za poboljšanje kućanstva

Kada je u pitanju kućna poboljšanja, čuvajte potvrde sve dok imate vlastitu kuću. Trošak trajnih poboljšanja, kao i troškovi prodaje, dodaju se vašoj izvornoj kupovnoj cijeni kako bi odredili vašu osnovu troška kada prodajete, što može ponekad smanjiti iznos poreza na kapitalnu dobitku koju dugujete.

Također je dobra ideja da vodite evidenciju od kupnje i prodaje svoje kuće ili najam nekretnine šest godina nakon što ga prodate.

Izvješća o mirovini, štednji i posredovanju

Kada se radi o zapisima koji pokazuju neophodne IRA doprinose koje ste napravili, poželjet ćete ih zadržati neodređeno, Kada počnete povlačiti IRA povlačenjem u mirovinu, imat ćete ih u slučaju da trebate dokazati da ste već platili porez na novac.

Držite mjesečne izvještaje o mirovini i štednji tijekom cijele godine dok ne dobijete izjavu na kraju godine. Ako se vaša godišnja izjava podudara s mjesečnim izvješćima, možete se riješiti mjesečnih izvještaja i jednostavno zadržati verziju na kraju godine.

Također vodite evidenciju o zalihama i investicijskim fondovima dok ne prodate jer ćete ih morati izračunati kao kapitalni dobitak ili gubitak.

Što možete baciti?

Iako ima dosta financijskih papirologija koje trebate zadržati, ne morate postati štakor. Postoje neke stvari koje možete sretno baciti. Svakog se tjedna možete osloboditi svojih isplata, nakon što provjerite da odgovaraju onome što se pojavljuje na vašem W-2. Također možete otkazati izjave o kreditnoj kartici, račune za korisnike i telefonske račune nakon što ste ih platili x oni ne sadrže odbitne troškove. Kada se riješite financijskih papira koje vam više ne trebaju, uništite ih - to je najsigurniji način da se ode.

Zato se nadamo da ćete uvijek imati ono što vam je potrebno, kada vam je to potrebno!

Kao i uvijek, svatko je situacija drugačija pa se svakako savjetujte s poreznim ili financijskim savjetnikom prije donošenja važnih financijskih odluka. Ovaj je članak samo za obrazovne svrhe i nije namijenjen zamjeni za traženje prilagođenog, profesionalnog savjeta. Pošaljite svoje pitanje ili komentare na [email protected].

Srodne veze: IRS publikacija 552

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: