Kako uštedjeti umirovljenje

Sadržaj:

Kako uštedjeti umirovljenje
Kako uštedjeti umirovljenje

Video: Kako uštedjeti umirovljenje

Video: Kako uštedjeti umirovljenje
Video: KAKO PRAVILNO ŠTEDITI NOVAC? 2023, Studeni
Anonim

Mnogi od nas sanjaju o našim godinama umirovljenja; možda želite puno putovati ili se preseliti na onu plažu koju ste oduvijek željeli. Nažalost, vaši umirovljenje za odlazak u mirovinu neće postati stvarnost bez pravilnog planiranja i pripreme. U ovom postu dajem vam tri važna savjeta o tome kako se pripremiti za blaženu mirovinu najjeftinijim mogućim načinima.

Kako se pripremiti za umirovljenje

Image
Image

Život nam može baciti mnogo problema; stoga propovijedam u nadi za najboljim, ali planiramo najgore. Čak i ako uklonite razumnu količinu novca za budućnost, neočekivani financijski izazovi mogu biti cestovni blok za odlazak u mirovinu. Na primjer, invaliditet, kronična bolest ili pravna bitka mogu vas ostaviti u kupanju dug i biti pravi odvod na mirovinu sredstava.

Nekada je bila ona mirovina na radnom mjestu - tamo gdje vam poslodavac jamči određeni iznos prihoda za ostatak svog života - pod uvjetom da je to lijep jastuk. No, te vrste mirovinskih naknada nalaze se na popisu ugroženih vrsta. Što je sa socijalnom sigurnošću? Zar to nije stvoreno kako bi nam jamčio neku razinu, pa, sigurnost? Važno je shvatiti da je 75-godišnji program stvoren kao dodatak umirovljenicima, a ne jedini izvor prihoda. Međutim, gotovo 25% svih umirovljenika koji primaju prednosti socijalne sigurnosti žive samo na toj provjeri. Budući da se program približava plaćanju više novca nego što je potrebno, budućnost socijalne sigurnosti ne izgleda dobro.

Pa kako ćete se pobrinuti da ćete imati dovoljno novca za mirovinu? Prosječni američki će trebati dovoljno da žive 20 godina nakon završetka svoje osnovne karijere. Evo tri načina kako biste premostili jaz između danas i svoje mirovine u snu sa što manje boli i troškovima:

  1. Započnite spremanje rano.
  2. Uzmi što manji iznos duga.
  3. Nikad ne uzmi rano povlačenje iz svoje mirovinske ušteđevine.

Zašto biste trebali početi štedjeti za odlazak u mirovinu rano

U stvari možete uštedjeti manje novca, ali još uvijek imate masivan račun za mirovinu ako stavite vrijeme na svoju stranu.

Svatko od ovih savjeta objasnit ću primjerom tako da ćete u potpunosti razumjeti njihovu moć. Počnimo sa spremanjem ranije. Toliko je važno da započnete skočiti na svoju ušteđevinu jer što prije počnete, to više vremena morate zaraditi ili rasti. U stvari, možete uštedjeti manje novca i još uvijek imate masivan račun za mirovinu, ako dopustite da Otac vrijeme radi za vas. Usput, štedeći "rano" ne znači početi nekoliko godina prije nego se želite povući! Rano znači čim počnete zarađivati novac. Ako već niste poslušali ovaj savjet, nikada nije prekasno da biste dobili bolju financijsku putanju.

Uzmite u obzir ovaj primjer: Rana Elena počinje ulagati 200 dolara mjesečno kad ima 25 godina. Stavlja novac u prilično bogat indeksni fond hum-bubnja koji prosječno godišnji prinos od 8%. Kad joj je 70 godina, imat će impresivnih 1,06 milijuna dolara kako bi financirala svoj životni stil za odlazak u mirovinu zbog nevjerojatne moći složenosti interesa. Lijepo! No, njezina prijateljica Late Larry ne ulazi na štedionicu dok ne dobije 35. Također stavlja 200 dolara u isti fond koji Elena ulaže svaki mjesec, ali kada Larryjeva 70, imat će samo 460.000 dolara. U redu, ali ne tako lijepo kao što ima više od milijun dolara.

Produljenjem štednje 200 dolara svaki mjesec za deset godina, Larry ulaže 24.000 dolara manje od Elene, ali taj jaz završava da ga košta 600.000 dolara u mirovini! Jesi li shvatio? Odgoda ulaganja za deset godina znači da će Larry imati manje od 600.000 dolara za odlazak u mirovinu od Elene. Ne znam o vama, ali ideja o ulaganju 24.000 dolara tijekom desetogodišnjeg razdoblja kako bi imala dodatnih 600.000 dolara u mirovinu, dobro mi je vrijedna! Kada je riječ o ulaganju u mirovinu, rana ptica dobiva zlobno nagradu.

Zašto biste trebali izbjeći dug

Drugi savjet koji sam spomenuo kako bi se najbolje pripremio za odlazak u mirovinu je uzimanje što manjeg duga. To je zato što je plaćanje kamata na dugove poput salda kreditnih kartica, payday kredita i kredita za automobile skupo. Financiranje bilo koje kupnje drastično povećava cijenu - i to vam ostavlja manje novca za spremanje ili ulaganje za svoje umirovljenje.

Evo primjera: recimo da kupite auto za 25.000 USD i financirajte ga šest godina uz kamatnu stopu od 10%. Ukupna cijena koju ćete stvarno platiti za auto iznosi preko 33.000 dolara - i to ako imate pristojan kredit. Ako imate loš kredit, kamatna stopa mogla bi se udvostručiti, što znači da bi vam isti automobil mogao koštati 43.000 ili više dolara. Čak i kad kupite nešto na kreditnoj kartici, kao odijelo za posao, možete završiti s plaćanjem dvostrukog ili trostrukog iznosa za to, ovisno o kamatnoj stopi vaše kartice i koliko dugo vam treba da isplati ravnotežu. Plaćanje nepotrebnog interesa jednako je kao da ste uklonili gotovinu i bacili ga kroz prozor umjesto da ga spremite za svoju budućnost.

Zašto nikada ne biste trebali poduzeti rano povlačenje iz svog uštede za umirovljenje

Moj treći savjet za umirovljenje je da nikad nećete rano povlačiti iz svoje mirovinske ušteđevine. To je osobito istinito kada investirate u račune s oporezivanjem poreza, kao što su IRAs, 401 (k) s ili 403 (b), jer nameću raniju kaznu za povlačenje. Ne samo da ćete završiti s manje potrošnje u mirovini kada povučete ta sredstva, ali ćete morati platiti vladu 10% kazne.Ouch. I opet, to je novac koji bi mogao krenuti prema vašoj financijskoj sigurnosti, umjesto da gleda kako se isparava s vašeg računa za mirovinu.

Više savjeta o spašavanju za odlazak u mirovinu

I posljednji brzo i prljavo savjet (da ste već čuli da kažem, ako ste redoviti čitatelj) je uvijek sudjelovati u planu umirovljenja koji se nudi na poslu. Planovi poput 401 (k) i 403 (b) s imaju visoku dopuštenu granicu, prikladni su, imaju velike porezne olakšice, a mogu vam dati i besplatan novac ako vam je poslodavac nudio odgovarajuća sredstva. Sve te velike prednosti mogu napraviti veliku razliku u iznosu koji ćete se akumulirati tijekom vremena. A ako nemate plan rada na radnom mjestu, IRA-i su sljedeći najbolji način za odlazak. Budite odlučni i odlučni da biste bili sigurni da ćete imati dovoljno sredstava za odlazak u mirovinu.

Prijavite se za Money Girl Newsletter!

Nadam se da znate da postoje i drugi načini za dobivanje više novčanih savjeta, vijesti, resursa i savjeta od mene. Naravno, tu je stranica Money Girl Facebook i moj Twitter feed, ali sada možete dobiti tjedni Money Girl Newsletter. Imaju savjete i dodatne sadržaje koje nećete pronaći na podcastu ili blogu. Jednostavno kliknite ovdje i prijavite se danas!

Ići na sastanak

Podcast izdanje ovog tipa sponzorirao je Go To Meeting. Uštedite vrijeme i novac hostinga svojih sastanaka na mreži. Posjetite GoToMeeting.com/podcast i prijavite se za besplatno probno razdoblje od 45 dana za rješenje web-konferencija.

Više resursa: AARP

Uprava za socijalnu sigurnost

Slika ljubaznošću Shutterstocka

Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: