Kako uštedjeti novac na namirnicama

Sadržaj:

Kako uštedjeti novac na namirnicama
Kako uštedjeti novac na namirnicama

Video: Kako uštedjeti novac na namirnicama

Video: Kako uštedjeti novac na namirnicama
Video: KAKO UŠTEDJETI NA HRANI / KUPOVINI NAMIRNICA 2023, Prosinac
Anonim

Jeste li umorni od trošenja toliko u trgovini? Ja isto!

Dakle, danas sam stvarno uzbuđen što imam posebnog gosta koji će nam dati 4 pametne strategije za uštedu novca na kupovinu hrane. To je Amanda Thomas, domaćin novog Quick and Dirty Tips podcasta koji se zove domaći izvršni direktor. Amanda je profesionalac u stvaranju svog doma najbolje što može biti (za manje!). Zato sam je pitao za neke savjete savjeta o tome kako zadržati hranu iz uzimajući veliki ugriz iz svog proračuna.

Savjet # 1: Kupujte jednom tjedno

Tako je, jednom tjedno. Ne više. Svaki put kada uđete u trgovinu, u iskušenju ste svojim marketinškim trikovima. Miris svježeg krušnog kruha, aisole s vašom omiljenom žitaricom iz djetinjstva "na prodaju", a gume za žvakanje i tragovi daha koji su prikladno stavljeni u naplatnu liniju su sve taktike marketinga.

Trgovine znaju da ljudi reagiraju na te iskušenja i kupuju impuls. Što više puta uđete u trgovinu, veće je mogućnosti da vas privuku u kupnju više od onoga što vam je potrebno i puše svoj proračun.

Za trgovinu samo jednom tjedno, jednostavno trebate malo unaprijed planirati. Na primjer, moj muž i ja kuhamo večeru kod kuće oko 6 noći tjedno. Da bismo bili sigurni da imamo sve što je potrebno za cijeli tjedan, svake nedjelje ujutro potrebno je 30 minuta da napišem šest obroka koje možemo jesti tog tjedna.

Potom prolazim kroz kuhinju kako bi bili sigurni da imamo sve sastojke za te obroke. Bilo koji nedostajući sastojci dodaju se na popis trgovine. Zatim provjeravam sve naše glavne elemente (mlijeko, maslac, začini) i dodamo sve što je malo ili slično na popis.

Konačno, ja faktor u ručkove i zalogaje. Kad to učinim, imam popis svih onoga što trebam cijeli tjedan. Mogu uzeti ovaj popis u trgovinu i, sve dok se pridržavam, lako mogu upravljati koliko potrošimo na namirnice svaki tjedan.

Savjet # 2: Kupi kada je jeftin, a ne kada vam je potrebna

Ovo je kuponsko povjerenje. Razlog kuponera je u mogućnosti uštedjeti tako darn puno u trgovine je zato što oni kupiti svaku stavku kada je na njegovu apsolutnu rock bottom cijena.

Ako želite uštedjeti novac na svoju kupovinu, zalijepite se na stavke koje poznajete kada je u prodaji. Sve dok imate prostor u vašoj spremi i održavate organiziranu kuhinju, možete spremiti tona novca koristeći ovu filozofiju.

Odrastao sam na farmi gledajući kako moja majka može povrće na kraju svakog ljeta. Opskrbljivala se kad su bili na raspolaganju, i jeli smo ih kad smo imali potrebu. Istu stvar možete učiniti i sa povrćem, iako volim zamrzavanje umjesto konzerviranja. Jednostavnije je.

Crvene paprike su jedan od mojih omiljenih primjera. Svako proljeće, kada su crvene paprike u sezoni, mogu se kupiti za 1/6 od izvan sezone troškova. Kad god vidite svoje omiljene povrće uzeti veliki pad u cijenu, kupiti cijelu hrpu od njih, izrezati ih, i zamrznuti ih u zippered baggies.

Bobice čine i ovaj veliki pad cijene. Zalihe se kada trgovine imaju gomile i hrpe od njih, a zatim zamrznuti ih koristiti tijekom cijele godine u smoothies, zobena kaša, i pečenje.

Pogledajte cijene mesa, i vidjet ćete da se oni ustanu i pada često i dramatično. Ako kupite piletinu svaki tjedan kada vam je potrebna, nekoliko tjedana možete potrošiti 3 puta više nego drugi tjedni. Ali ako kupite više paketa piletine kad se prodaju, a zatim zamrznu dodatak, odmah možete uštedjeti 60 posto na svoj račun za meso bez promjene prehrambenih navika.

Savjet # 3: Kupujte u skupno … ponekad

Kupnja skupno kupnjom u skladištu može se činiti kao dobra ideja. Moraš postati posao ako kupujete 40 kilograma jabučnih graha odjednom, zar ne? Nije nužno.

Ako slijedite "Kupi kada je jeftin" način iz Tip # 2, vjerojatno ćete platiti manje za unca ili funta u normalnoj trgovini u usporedbi s skladištima. Nemojte se bojati prošetati skladišnom trgovinom i normalnom trgovinom s kalkulatorom, olovkom i papirom.

Za svaku stavku koju obično kupite, zabilježite cijenu po kilogramu ili unci. (To možete lako shvatiti tako da uzmete ukupnu cijenu stavke, a zatim ga dijelite prema težini. Neki pohranjuju čak i postavljaju ovo na naljepnice već za vas). Zatim usporedite dvije trgovine jedni protiv drugih.

Skladišta će obično pobijediti NORMAL cijenu trgovine, ali više ne kupujete stvari po normalnoj cijeni. Kupujete ih kada su u prodaji, tako da možete dobiti bolju ponudu u svojoj normalnoj trgovini - bez potrebe da se uvučete u 50-funti vrećice kuskusa u svoj automobil.

Kupnja u rasutom stanju također pokreće drugi rizik: masivne količine hrane mogu biti loše prije nego što ih dobijete priliku pojesti. Mnogo toga što ste dobili na 15 kilograma pšenice Thins nije mnogo ako morate baciti pola kutije jer su ostali ustajali. Pazite da razmislite koliko možete jesti prije kupnje iz skladišta.

To je rekao, postoji nekoliko stvari koje preporučujem kupuju u skladištima trgovinama 100% vremena (sve dok imate prostor za pohranu). Prva su riža i suhi grah. Možete dobiti ove prljavštine jeftino ako ih kupite u 20-funta vrećice. Ako nemate meksički restoran i trebate se pobrinuti da ostanu svježi, zgrabite neke kutije za pohranu s brtvama za brtvljenje kako biste bili sigurni da vlaga i bube ne ulaze u vašu zalihu.

Druga stavka koja ima vrlo dobre cijene u skladištima je nafta.Doći će u ogroman vrč, ali možete dobiti jeftine staklenke za ulje koje možete napuniti i lako ih je koristiti prilikom kuhanja.

Savjet # 4: preskočite ambalažu

Stavke poput začina, zrna i orašastih plodova često se mogu kupiti mnogo manje ako ih kupite u trgovini koja ih prodaje po težini, od rasutih posuda. Istina, na taj način ne dobijete lijepu čašu pistacije s kojom se s ponosom možete prikazati na stolu. Umjesto toga, dobivate osnovnu plastičnu vrećicu koju možete napuniti koliko god ili koliko god želite.

Ali napuštanje ambalaže može vam uštedjeti paket jer je često taj plastični ili kartonski dio velik dio cijene tih artikala. Opet, samo pazite da imate zapečaćene posude za pohranjivanje tih predmeta i da ćete uštedjeti novac bez žrtvovanja bilo kakve kvalitete ili okusa.

Prijavite se za Podcast domaćeg izvršnog direktora za više jednostavnih i proračunskih savjeta za upravljanje vašim domom.

Evo kako dobiti više novca djevojku!

Kliknite ovdje kako biste se prijavili za besplatno Money Girl Newsletter!

Postoji ogromna arhiva prošlih članaka i podcasta ako upišete ono što želite saznati u traci za pretraživanje na vrhu stranice. Evo svih mnogih mjesta na koja se možete povezati sa mnom, saznajte više o osobnim financijama i postavite pitanje svog novca:

  • Novac novčanog djeteta
  • Cvrkut
  • Google+
  • Novac Djevojka podcast na iTunes (besplatno se pretplatiti!)
  • E-pošta: [email protected]

Preuzmite besplatne poglavlja novca Djevojka Smart kreće za rastuće bogatstvo

Da biste saznali više o pametnim načinima upravljanja vašim novcem, nabavite kopiju moje knjige Money Girl's Smart Moves da rastu bogate. To vam govori ono što trebate znati o novcu, a da vam ne padne na pamet s onim što ne. Dostupno je u vašoj omiljenoj knjizi u tisku ili kao e-knjiga za svoj Kindle, Nook, iPad, PC, Mac ili pametni telefon. Čak možete preuzeti 2 besplatna poglavlja knjiga na SmartMovesToGrowRich.com!

Više članaka i resursa koje vam se sviđaju:

Pametna načina da uštedite više novca

Kako uštedjeti novac s kuponima Zaradite pomoću online bankovnih računa

Platiti niže stope na dug

Najbolji računi s visokim prinosom

Uštedite novac i vrijeme pomoću financijskih web alata

Slika tvrtke Shutterstock Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: