Kako smanjiti električnu energiju grijanjem manje vode

Sadržaj:

Kako smanjiti električnu energiju grijanjem manje vode
Kako smanjiti električnu energiju grijanjem manje vode

Video: Kako smanjiti električnu energiju grijanjem manje vode

Video: Kako smanjiti električnu energiju grijanjem manje vode
Video: 10 STVARI KOJE VAM RODITELJI NISU REKLI U VEZI PRVOG PUTA 2023, Prosinac
Anonim

Uključuje li vaše grijanje vode uštedite novac?

Da, uklanjajući grijač vode kada ne trebate toplu vodu, to će vam uštedjeti novac, ali možda ćete morati pričekati neko vrijeme prije nego što opet popijes vodu. Svakako je vrijedno da ga isključite dok ste izvan grada, a vi svibanj također želite ulagati u timer za grijanje vode, koji je poput programabilnog termostata za bojler. Bolja opcija, međutim, spušta topline!

Isključi toplinu

Uopće ne koristite vodu na vrućoj vatri (140ºF!), Pa je vrijedno smanjiti kako vam vruće zadržite bojler. Možete uštedjeti do 125 dolara godišnje jednostavnim snižavanjem termostata na toplom bojleru od 140º do 120º F, a vjerojatno ni nećete primijetiti razliku.

Kupite vodu za grijanje vode

Izolirajuća jakna za grijanje vode (koja se također naziva deka) košta 15 do 35 dolara, ali može smanjiti troškove za toplinu vaše vode dramatično. Izolirajući bojler, smanjit ćete količinu energije koju treba koristiti za zagrijavanje stajaće vode na pola, također smanjivanje iznosa koji vam je potreban za plaćanje. Da biste doznali trebate li jaknu za grijanje, dodirnite je na stranu. Ako je topao, gubi energiju. Također možete izolirati cijevi za toplu vodu.

Ispustite bojler za spremanje vode

Pazite da ispustite bojler jednom godišnje kako biste se riješili sedimenta. Previše je lijevo, ovo se pijesak može nakupiti dok ne koristite energiju za grijanje mulja. Ispraznite ga kako biste iskoristili manje energije i uštedjeli.

Oprati odjeću u hladnoj vodi

Smanjite količinu tople vode koju koristite pranje svoje odjeće u hladnoj vodi s hladnim ispiranjem. Zbog napredovanja u deterdžentima i strojevima za pranje rublja, jedino vrijeme kada zaista trebate koristiti toplom ili toplom vodom je kada trebate dobiti vrlo loše mrlje, poput crnog vina ili ulja, iz članka. Ne samo da ćete pomoći okolišu, nego ćete i uštedjeti na zagrijavanju vode.

Za više načina da uštedite novac s cijelog interneta, pogledajte našu Ušteda novca zajednica na Pinterestu. I ne zaboravite se prijaviti za našu bilten i slijedite nas Facebook !

Preporučeni: