Kako se prebaciti na besplatni bankovni račun u 5 jednostavnih koraka

Sadržaj:

Kako se prebaciti na besplatni bankovni račun u 5 jednostavnih koraka
Kako se prebaciti na besplatni bankovni račun u 5 jednostavnih koraka

Video: Kako se prebaciti na besplatni bankovni račun u 5 jednostavnih koraka

Video: Kako se prebaciti na besplatni bankovni račun u 5 jednostavnih koraka
Video: Kako da sa BINANCE novčanika, prebacite novac na svoj DINARSKI ili bilo koji drugi TEKUĆI račun 2023, Studeni
Anonim

!

U posljednje vrijeme, puno se raspravljalo o bankovnim naknadama koje prolaze kroz krov. Reći ću vam zašto biste mogli vidjeti povećanje bankovnih naknada i gdje ćete pronaći jeftinu banku koja će vam uštedjeti novac. Također ću vam pokazati pravi način za prebacivanje bankovnih računa u pet jednostavnih koraka.

Zašto se naknade za banke povećavaju

Razlog zbog kojeg biste mogli dobiti novu bankovnu naknadu je zbog toga što savezni propisi stavljaju novac na dobit banaka. Ograničenje koje banke mogu naplatiti trgovce kada prijeđete debitnu karticu sada je smanjeno na pola. Kao što možete zamisliti, banke nisu sretne zbog toga; kažu kako bi mogao smanjiti svoj prihod za čak 40 posto. Stoga provode nove naknade kako bi nadoknadili razliku.

Ovdje su neke od naknada koje su velike banke stavile na mjesto ili razmišljaju o naplaćivanju svojih kupaca:

• Mjesečne naknade do 5 $ za korištenje debitne kartice

• Naknade za transakcije debitne kartice svaki put kada prijeđete prstom

• Naknade za primanje izjava o papiru

• Manje ili bez bonusa za debitnu karticu

• Povećana naknada ATM

• Naknade za pristup mrežnom bankarstvu

Kako promijeniti banke

Banke vas moraju obavijestiti prije nego što počnu naplaćivati nove naknade - stoga svakako pročitajte sve obavijesti putem e-pošte koje primite od njih. Ako niste zadovoljni s novim ili povećanim naknadama, možda je vrijeme za promjenu banaka. Prebacivanje bankovnih računa ne ulaže malo napora na vaš dio, ali ako slijedite moje 5 brze i prljave korake, prijelaz će biti glatka kao svila:

Korak # 1: Učinite svoje istraživanje

Prvi korak je trgovina za jeftinu banku ili kreditnu uniju koja vam nudi potrebne usluge. Samo banke koje nude internet nude neke od najboljih ponuda, ali lokalni kreditni savezi i male banke zajednice također mogu biti fantastične i niske cijene opcija.

Pronašao sam banku na controlfinder.com gdje možete usporediti besplatne račune za provjeru na nacionalnoj razini. Svaka institucija u bazi podataka searchfinder.com nudi fantastične pogodnosti kao što su visoka kamatna stopa, besplatan online bankarstvo i plaćanje računa, naknade za ATM, minimalni saldo i FDIC osiguranje (ili NCUA pokrivenost, ekvivalentno osiguranje za kreditne unije). To jednostavno ne dobiva ništa bolje od toga!

Evo još sjajnih mjesta za pronalaženje bolje banke:

• Ally.com

• Perkstreet.com

• Depositaccounts.com

• Bankrate.com

• Gobankingrates.com

Korak # 2: Otvori svoj novi račun

Kada odaberete novu banku, drugi korak je otvaranje i financiranje računa. Većina banaka prihvaća različite opcije plaćanja za vaš početni ulog, uključujući novac, ček ili kreditnu ili debitnu karticu. Također možete pokrenuti prijenos s računa koji namjeravate zatvoriti - samo trebate imati bankovni usmjeravanje i korisničke brojeve.

Zakladite svoj novi račun samo s malim depozitom kako biste započeli. Imajte na umu da morate zadržati dovoljno novca na starom računu kako biste pokrili sve nepodmirene provjere ili predstojeće automatske uplate koje će se izraditi prije nego što ih možete promijeniti.

Korak # 3: Promijenite automatske transakcije

Ovo je lukav dio. Morate prebaciti automatske depozite i isplate na najbliži mogući način i pobrinuti se da možete pokriti sve neočekivane uplate koje mogu obrisati svoj stari račun tijekom prijelaznog razdoblja.

Stoga je korak 3 da napravite popis svakog ponavljajućih transakcijskih kredita, premija osiguranja, članstva u teretani, mjesečnih pretplata i depozita plaća. Vaš bi popis trebao imati i sljedeći datum kada očekujete da će te automatske transakcije pogoditi vaš račun. Kako biste bili sigurni da ne propustite ništa, jednostavno skenirati posljednje bankovne izjave i potražite unose koji se događaju na automatskom pilotu.

Najbolje je prvo prebaciti automatske pologe, tako da znate točno kada će se vaš prihod početi prelaziti na novi račun. Većina banaka ima obrasce izravnog polaganja koji možete poslati poslodavcu ili drugim izvorima prihoda koji ih ovlašćuju na ažuriranje podataka o vašem računu. Zatim možete prebaciti automatska plaćanja.

Evo važnog savjeta: nemojte pretpostavljati da samo zato što pošaljete obrazac za izmjenu računa da će sljedeći izravni depozit ili automatsko povlačenje pogoditi vaš novi račun. Ovisno o tome koliko je unaprijed obavijest poslodavac ili trgovac potreban, promjena može potrajati potpun računovodstveni ciklus da bi stupio na snagu.

Stoga uvijek provjeravajte točan datum kada će se promjena dogoditi - ili ostavite dovoljno novca na starom računu kako biste pokrili sva plaćanja koja se ponavljaju. To je kritično, jer ako dođete do kratkog roka može se teretiti dvostruko neodgovarajuća naknada od banke i naknada za zakašnjelo plaćanje od poslodavca.

Korak # 4: prestanite upotrebljavati svoj stari račun

Nakon što ste prebacili automatske pologe i isplate, četvrti korak je da prestanete koristiti staru debitnu karticu ili provjeru papira. Reći ću vam kada ih uništiti za samo trenutak.

Imajte na umu da možda imate druge račune povezane s onim koje zatvorite, poput kreditne kartice, maloprodajne nagradne kartice ili PayPal računa. Prijavite se na sve povezane račune kako biste ažurirali podatke na mreži ili se obratite tvrtki telefonom.

Korak # 5: zatvorite svoj stari račun

Jedna od najvećih pogrešaka koje ljudi čine jest zatvaranje starog bankovnog računa prerano, prije nego što su sve transakcije na čekanju izbrisane. Pričekajte dok ne dobijete izvod iz vaše nove banke kako biste provjerili je li svaka mjesečna automatska transakcija povezana s novim računom.

Mnoge banke zahtijevaju da osobno ili telefonom razgovarate s predstavnikom kako biste zatvorili račun. Ako imate preostali saldo, možete prenijeti sredstva na novi bankovni račun ili poslati e-poštom ček. Kada vaš račun službeno bude zatvoren, možete uništiti staru debitnu karticu ili papirnate čekove.

Ako ste zabrinuti za samostalno prebacivanje bankovnog računa, ne povrijedite se za pomoć od predstavnika službe za korisnike. Možda bi bili spremni pomoći vam da se uvjerite da ništa ne pada kroz pukotine.

Prebacivanje na bolje banke može biti ključ za postizanje bolje usluge, plaćanje manje naknada i zarađivanje više interesa za novac koji već imate.

Preuzmite besplatne poglavlja novca Djevojka Smart kreće za rastuće bogatstvo

Ako uživate u čitanju Money Girl, voljet ćete moju nagrađenu knjigu Novac Djevojka pametno se kreće za rastu, To vam govori ono što trebate znati o novcu, a da vam ne padne na pamet s onim što ne. Dostupno je u vašoj omiljenoj knjizi u tisku ili kao e-knjiga za svoj Kindle, Nook, iPad, PC, Mac ili pametni telefon. Čak možete preuzeti 2 besplatna poglavlja knjiga na SmartMovesToGrowRich.com!

Dajte više novca!

Postoji ogromna arhiva prošlih članaka i podcasta ako upišete ono što želite saznati u traci za pretraživanje na vrhu stranice. Evo svih mnogih mjesta na koja se možete povezati sa mnom, saznajte više o osobnim financijama i postavite pitanje svog novca:

• Novac novčanica

• Facebook

• Twitter

• Osobna financija grupe Money Girl na LinkedInu.

• Google+

• Money Girl podcast na iTunesu

• E-pošta: [email protected]

• Govorna pošta: 206-333-1610

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: