Kako koristiti porezne skloništa za uštedu novca

Sadržaj:

Kako koristiti porezne skloništa za uštedu novca
Kako koristiti porezne skloništa za uštedu novca

Video: Kako koristiti porezne skloništa za uštedu novca

Video: Kako koristiti porezne skloništa za uštedu novca
Video: The Choice is Ours (2016) Official Full Version 2023, Studeni
Anonim

Porezni skloništa su imali loš rap. Neki su ilegalne poput off-shore tvrtki i bankovnih računa koji skrivaju novac od Uncle Sam-ali ima mnogo poreznih skloništa za nas građane koji poštuju zakone, previše. Porezno sklonište jednostavno je način smanjenja vašeg oporezivog dohotka kako biste platili manje poreza, bez obzira na to koliko i koliko novca ćete zaraditi. U ovom ću članku istaknuti neke uobičajene, pravne načine kako smanjiti poreze i uštedjeti više novca.

Porezni skrb # 1: Nekretnine

Ne samo da je nekretnina pravi sklonište, već i moćno porezno sklonište. Spomenuo sam neke od vrijednih poreznih olakšica od homeownership u prošlotjednom članku, trebate li iznajmiti ili kupiti kuću ?. Kada kupujete nekretninu, smanjite porez u godini kada ga kupite, svake godine posjedujete, pa čak i na kraju kada ga prodajete. Hipoteka bodova plaća na zajam, hipoteka kamata, privatna hipoteka osiguranje, i porez na imovinu su tipični porez odbitaka za kuće. Ako iskoristite zajam ili kreditnu liniju na kapital svog doma, možda ćete također moći odbiti dio kamata koje plaćate za taj dug.

Ako odlučite prodati svoju glavnu kuću - i tamo ste živjeli barem dvije godine - dobivate kapitalne dobitke ili dobit od prodaje bez poreza. Ako ste u braku i podnesite zajedničku poreznu prijavu, možete izbjeći poreze do 500.000 dolara za par. Osim toga, troškovi prodaje kuće, kao što su komisije za nekretnine, oglašavanje i osiguranje vlasničkog prava, oduzimaju se od vašeg kapitalnog dobitka.

Porezni skrb # 2: Umirovljeni računi

Drugi način za skrivanje vašeg novca od poreza je račun za mirovinu, kao IRA ili radno mjesto 401 (k). Ako ste samozaposleni, imate i opcije kao što je postavljanje SEP, SIMPLE ili plan Solo 401 (k). Ne samo da vam sve ove račune za odlazak u mirovinu olakšavaju prikupljanje gnijezda, već vam omogućuju da zadržite veći dio vašeg zarađenog novca tako što ćete smanjiti porezni račun. Što ne voljeti zbog toga?

Kada uložite novac prije oporezivanja na "tradicionalni" račun za umirovljenje na poslu, vaši porezi ne idu u vladu; umjesto toga, ostaju na računu da rastu sve dok se sredstva ne povuku. Doprinosi koje napravite tradicionalnom IRA-u (s prihodima nakon oporezivanja) općenito se kvalificiraju za izravan odbitak porezne prijave. Druga je ruta doprinijeti računu tvrtke Roth gdje plaćate porez na doprinose unaprijed, ali kasnije dobijete povlačenja bez poreza.

Porezni skrb # 3: pogodnosti na radnom mjestu

Treći porezni skloništa za vaš novac su radna mjesta, poput zdravstvenog i invalidskog osiguranja. Trošak za prednosti koje pruža poslodavac obično se oduzima od Vaše plaće prije no što se obračunavaju i zadržavaju porezi na plaću. To je novac koji napravite da se nikad ne oporezuje! Također, nemojte zaboraviti da kada vas tvrtka nadoknađuje za stvari poput troškova obrazovanja ili mjesečnog popravka automobila, to je obično i neoporezivi dohodak.

Porezni skrb # 4: računi za medicinske troškove

Bilo da želite biti sljedeći Mark Zuckerberg ili samo želite napraviti mali računalni rad na strani, poslovanje je odličan način za skloni više novca od poreza.

Neki poslodavci nude fleksibilni aranžman potrošnje (FSA) koji će vam pomoći da platite troškove medicinskih troškova. Vi i vaš poslodavac možete davati doprinose koji su bez poreza sve dok se sredstva troše na kvalificirane medicinske troškove određenim godišnjim rokovima. Možda imate i mogućnost sudjelovanja u zdravstvenom štednom računu (HSA) ako vaš poslodavac nudi visoki porezni plan ili ako ga kupite izravno od privatnog osiguravatelja. HSA je sličan FSA-i, osim što nema roka "use-it-or-lose-it". Oba ova računa su fantastični načini za skrivanje džeparaca koje trošite na poreze na medicinske troškove.

Porezni sklonište # 5: Posao

Bilo da želite biti sljedeći Mark Zuckerberg ili samo želite napraviti mali računalni rad na strani, poslovanje je odličan način za skloni više novca od poreza. Na primjer, ako počnete graditi web stranice sa strane, neki razumni troškovi poslovanja mogu uključivati troškove računala, uredskog namještaja i računovodstvenog softvera. Sve dok stvarno pokušavate ostvariti profit od svoje tvrtke, neke od svojih osobnih troškova možete pretvoriti u dopuštene odbitke za tvrtke. Ne morate zaraditi, ali morate tražiti dobit kako biste se smatrali legitimnim poslovanjem.

Ako svoj posao upravljate iz kućnog ureda, to vam daje pravo na još više poreznih odbitaka za uštedu novca. Dopušteno vam je odbiti određeni iznos kućanskih troškova, kao što su održavanje, osiguranje i komunalije, na temelju veličine vašeg ureda kao postotka vašeg doma. Usput, odbitak kućnih ureda nije samo za kuće - stanari također mogu tražiti od njih.

Ti pet poreznih skloništa - nekretnine, mirovinski računi, radna mjesta, računi za zdravstvenu potrošnju i tvrtke - neki su od najčešćih i najjednostavnijih načina da zadržite više novca u džepu. S tim pravnim opcijama, tko treba offshore račun?

Dajte više novca

Prijavite se na Facebook stranicu Money Girl, gdje šaljem savjete o novcu, novostima, resursima i drugim stvarima koje radim. Možete poslati pitanja na Facebook, na Twitter na twitter.com/lauraadams ili na e-mail na [email protected]đer se prijavite za besplatni tjedni newsletter za ekskluzivni sadržaj koji nećete naći ovdje ni na podcastu.

Podcast izdanje ovog članka sponzorirao je Go To Meeting. Upotrijebite Go to Meeting kako biste održali svoje sastanke preko interneta i pružili prezentacije, demonstracije proizvoda i treninzi izravno s računala. Za besplatnu, 45-dnevnu probnu verziju posjetite GoToMeeting.com kliknite gumb za probni rad i unesite kôd "podcast". Više resursa: IRS publikacija 936, Home Mortgage Interest Deduction IRS publikacija 523, prodaja kućnih poreznih olakšica za prodaju vašeg doma IRS publikacije 969, Zdravstvene štedne račune individualne mirovinske aranžmane IRS publikacija 560, mirovinski planovi za mala poduzeća IRS publikacija 535, Poslovni troškovi

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: