HSA pravilima nakon napuštanja visokoučinkovitog zdravstvenog plana

Sadržaj:

HSA pravilima nakon napuštanja visokoučinkovitog zdravstvenog plana
HSA pravilima nakon napuštanja visokoučinkovitog zdravstvenog plana

Video: HSA pravilima nakon napuštanja visokoučinkovitog zdravstvenog plana

Video: HSA pravilima nakon napuštanja visokoučinkovitog zdravstvenog plana
Video: 🔮 What is your exs karma? pick a card tarot 💖 timeless ✨️ 2023, Studeni
Anonim
Image
Image

P: Imam visoki porezni plan i koristim račun zdravstvene štednje (HSA). Što će se dogoditi s mojim novcem na računu ako se prebaciš na plan koji ne ispunjava uvjete za HSA?

A. U nedavnoj članci Money Girl i podcastu pod nazivom Kako uštedjeti novac na zdravstvenu zaštitu s HSA, raspravljala sam o pravilima i prednostima korištenja HSA-e s poreznim olakšicama za plaćanje medicinskih troškova. Da biste se kvalificirali za jednu, morate biti upisani u zdravstveni plan visokoučeljan (HDHP).

Zamislite da ste izgradili lijepu ravnotežu u HSA-i, a zatim promijenili posao i više nemate mogućnost kupnje HDHP-a. Ili se možda mijenja vaša financijska ili zdravstvena situacija, a vi odlučite da biste radije koristili redovitu politiku niže odbitne.

Postati nekvalificirani za HSA dok imate još novca na računu je uobičajena situacija - to mi se dogodilo barem dvaput u mojoj karijeri. Bit ćete drago znati da to ne pokreće poreze, kazne, niti na bilo koji način povrijediti vaše financije!

Ako napustite HDHP dok imate HSA, još uvijek možete potrošiti sredstva ili ih upotrijebiti kako biste se vratili za kvalificirane troškove liječenja dok ne ispraznite račun. Međutim, ne smijete davati nove doprinose vašem HSA-u kada niste upisani u HDHP.

I dalje imate sve prednosti primanja besplatnih poreza na troškove liječenja. A možete i dopustiti da se sredstva pomiču iz godine u godinu bez kazne ako nemate troškove liječenja, baš kao i kada imate HDHP.

Drugim riječima, nema nedostatka. Sva ista pravila vrijede za korištenje postojećih fondova HSA nakon napuštanja HDHP - čak i ako postanete neosigurani. Jednostavno ne možete dodati nove depozite na račun.

Ako se ubuduće učlanite u HDHP, možete podići mjesto gdje ste prestali i započeti davati doprinose istom HSA-u. Ili možete otvoriti novi HSA ako ste ispraznili i zatvorili stari.

Ostale veze koje biste mogli svidjeti

Tražite dodatne savjete o novcu ili veliki dar? Preuzmite kopiju (ili više!) Od Novac Djevojka pametno se kreće za rastu, Ona vam govori ono što stvarno trebate znati o novcu, a da ne padne na pamet s onim što ne. Nabavite meki ili knjiga danas!

Trošak zdravstvene zaštite slike zahvaljujući Shutterstocku Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: