Uštedite novac za uštedu poreza sada

Sadržaj:

Uštedite novac za uštedu poreza sada
Uštedite novac za uštedu poreza sada

Video: Uštedite novac za uštedu poreza sada

Video: Uštedite novac za uštedu poreza sada
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2023, Studeni
Anonim

Brzi savjet: uštedite novac za uštedu poreza sada

Sjajno je vrijeme za početak razmišljanja o porezima za 2010. godinu jer je dovoljno vremena prije kraja godine da napravite neke poticaj za uštedu novca! Evo pet savjeta za smanjenje poreza:

  1. Ubrzajte svoj prihod. Ako ste visoki dohodak, počet ćete sljedeće godine s višim poreznim stopama. Prihod (kao što su bonusi i provizije) koje možete potraživati i platiti porez na 2010 će vam uštedjeti novac.
  2. Uzmi investicijsku dobit. Stopa kapitalnih dobitaka bit će veća od sljedeće godine. Dakle, ako planirate poduzeti bilo kakve zarade na dugoročne investicije, kao što su dionice ili ETF-ovi, možete iskoristiti nižu stopu poreza za 2010. godinu.
  3. Učinite energetski učinkovita poboljšanja u vašem domu. Ako vam, primjerice, trebate nove prozore, vrata ili klima uređaj, instalirajte ih prije kraja godine kako biste dobili povrat poreza na energiju do 1.500 dolara.
  4. Povećajte uštedu mirovine. Općenito možete odgoditi plaćanje poreza na novac koji pridonose tradicionalnom računu za mirovinu, kao što je 401 (k) ili IRA.
  5. Provjerite zadržavanje. Ako ste primili veliki povrat sredstava u travnju, možda ćete morati smanjiti iznos poreza koji je zadržan iz vašeg plaća, što će vam omogućiti trenutnu podizanje plaće.

Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: