Brak i porezi

Sadržaj:

Brak i porezi
Brak i porezi

Video: Brak i porezi

Video: Brak i porezi
Video: Один брак на всю жизнь 2023, Studeni
Anonim

Današnja tema je brak i porezi

Jedan slušatelj zove Jason poslao me ovo pitanje:
Jedan slušatelj zove Jason poslao me ovo pitanje:

Ovu nadolazeću godinu u kojoj se vjenčam! Uvijek sam se šalio sa svojim zaručnikom da se nikad ne bismo udali zbog "porezne kazne". Iako se šalim, čini se da postoji neka istina. Trenutno radi s niskim primanjima Ne značajne odbitke (osim IRA-e), pa stoga preuzima standardni odbitak na njezinu poreznu prijavu. U međuvremenu, ja sam zarada s velikim prihodima s mnogo odbitaka i stoga navedu na moju poreznu prijavu. Kada se oženimo ove godine, hoće li njezina neobjavljena povratka ozbiljno povrijediti moj povrat u datoteci kada zajednički podnesemo datoteku? Što je sa podnošenjem oženjen, ali odvojeno? Hoće li to pomoći? Ako ne, postoji li nešto što možemo učiniti da bismo zaštitili sebe?

Najprije, čestitam na nadolazećem vjenčanju, Jason! Pametno ste razmišljali o poreznim implikacijama za vas i vašu suprugu, jer brak može promijeniti vaš porezni račun za bolje ili za gore!

Nema romance u poreznim stolovima

Brak brak je, nažalost, jedan od više ne-romantičnih dijelova federalnih poreznih stopa rasporedi. Bračna kazna nastala je 1969. kada se Kongres pokušao prilagoditi poreznoj prednosti koja je postojala za bračne parove u usporedbi s pojedincima. Kao rezultat toga, neki - ali ne i svi - bračni parovi plaćaju više poreza nego što bi to učinili ako bi bili jednolični.

Ali porezni zakoni u posljednjih nekoliko godina zapravo eliminiraju braknu kaznu za porezne obveznike u nižim poreznim zagradama. Dakle, ovdje je dobra vijest: u poreznim stopama od 10% i 15% nije uključena brakska kazna. Za vraća 2007, bračna kazna se ne udaljava sve dok oporezivi dohodak bračnog para ne bude više od 128.500 dolara.

Na kombinirani dohodak nešto više od tog iznosa, bračni par bi se spustio u poreznu šifru od 28%, dok bi dvije pojedinačne zarade zaradile 77.100 dolara (za veći kombinirani dohodak) i dalje bi bile u poreznom traku od 25%. To je brakska kazna. Kod viših poreznih razreda, neki bračni parovi moraju platiti više poreza od dvije osobe koje zarađuju isti kombinirani dohodak.

Parovi s različitim primanjima mogu dobiti bonus

No, zapravo postoji brakovni bonus ako je bračni par različitog dohotka. Uzmimo, primjerice, dvije osobe koje ćemo nazvati Fredom i đumbirom. Ako je Fred zaradio 30.000 dolara, a Ginger zaradio 70.000 dolara u 2007, oni bi platili ukupno nešto više od 18.000 dolara u Federalnom porezu na dohodak (koji se temelji samo na poreznim stopama za 2007. godinu, a ne faktoring u odbitcima, drugim vrstama prihoda ili bilo što drugo). Ako se Fred i Ginger međusobno oženili i zajednički podnijeli, plaćali bi malo manje poreza: platili bi 17.848 dolara za svoje prihod od 100.000 dolara. Tako Fred i Ginger dobivaju mali bonus za brak.

Nema ni bračne kazne u donjim poreznim zagradama … za sada

Porezno zakonodavstvo koje je ukinulo bračnu kaznu za niže zagrade bilo je na snazi tijekom 2010. godine, a Kongres će ga morati odobriti za 2011. godinu. (1) Ako zbog toga plaćate manje poreza i želite da nastavi, pošaljite e-mail svom kongresniku kako bi ih obavijestili! Da biste to olakšali, evo veze kako biste saznali kako poslati poruku e-pošte vašem kongresnom.

Koristite metodu odbitka koja vam daje najveći prekid

U redu, sada razgovarajmo o odbitcima na trenutak. Kako brak utječe na odbitke? Standardni odbitak za bračni par dvostruko je za jednu osobu, što je prilično pošteno i kvadratno. Za 2007 se vraća, to je 5.350 dolara ako ste samac i 10.700 dolara ako ste oženjeni podnošenja zajednički.

Evo savjet: Uvijek koristite metodu odbitka koja vam daje najveću poreznu olakšicu. Ako smanjite porezni račun tako da navedete svoje odbitke, navedite ih. Ako u porezu uštedite više od standardnog odbitka, uzmite standardni odbitak. Ako imate, recimo, 10.000 dolara u odbitku, a vaš supružnik ima 5.000 dolara, svakako želite izdvojiti jer je vaš kombinirani iznos od 15.000 dolara u odbitku veći od 10.700 dolara standardnog odbitka za bračne parove za vraća 2007. Ali, ako imate, recimo, 7.000 dolara u odbitku, a vaš supružnik ima 3.000 dolara, nećete razvrstati jer vam je bolje da uzimate standardni odbitak.

Ostale porezne kazne Oženjeni parovi mogu se suočiti

Osim saveznih poreznih razreda, postoje i druge potencijalne porezne kazne za koje se možda supružnik može suočiti.

Na primjer, jedna osoba koja aktivno sudjeluje u iznajmljivanju nekretnina može odbiti do 25.000 dolara gubitaka u odnosu na zaradu ako im je izmijenjeni prilagođeni bruto dohodak 100.000 $ ili manje, što je sjajan porezni odmak. Odbitak se ukida za izmijenjene prilagođene bruto dohotke između $ 100.000 i $ 150.000. Smanjeno je 50 centi za svaki dolar, prihod koji premašuje 100.000 dolara. Dakle, ako je vaš modificirani prilagođeni bruto prihod iznosio 125.000 dolara, primjerice, mogli biste odbiti 12.500 dolara u zakupnine nekretnina od zarade. Ako vaš prihod iznosi 150.000 USD ili više, više ne možete prihvatiti odbitak. U redu, pa evo gdje je brakska kazna ulazi u sliku: Ovo je odbitak isto za bračni par kao što je to za jednu osobu - što znači da se ne udvostručuje kao što mislite da bi bilo pošteno. Dakle, ako su Fred i Ginger pojedinačni investitorima nekretnina, mogli bi svaki od njih oduzeti do 25.000 dolara od zarade do ukupnog odbitka do 50 dolara,

Drugi primjer potencijalne porezne kazne za bračne parove je način na koji se tretiraju višak kapitalnih gubitaka. Jedna osoba može odbiti do 3.000 dolara gubitka kapitala, ali iznos ne udvostručuje do 6.000 dolara za bračni par - ostaje 3.000 dolara.

Ovo su samo dva primjera bračnih kazni iznad i izvan onoga što je ugrađeno u višu poreznu osnovicu poreza na dohodak federalnih poreznih tablica.

Procijenite što znači brak za vaše poreze

Kao što vidite, postoje različiti čimbenici koji utječu na to da li ćete zapravo platiti više ili manje poreza da ostanete sami ili se vjenčate! Da biste razumjeli porezne posljedice vjenčanja za svoju određenu situaciju, vaša je najbolja opcija da procijenite koliko ćete poreza i vi i vaš supružnik plaćati podnošenjem jedinstvenog, oženjenog podnošenja zajedničkih i oženjenog podnošenja zasebno. Da biste započeli, ovdje se nalazi veza s Federalnom stopom poreznih stopa za 2008. Također možete upotrijebiti softver poput TurboTaxa kako biste vidjeli kako će promjena vašeg statusa podnošenja utjecati na iznos poreza koji će vas i vaš dragi platiti (ili se samo odnose na novac Djevojka epizoda o podnošenju statusa!).

Kao opće pravilo, bračni parovi obično plaćaju manje porezne prijave zajednički nego odvojeno. I, naravno, ne morate sami raditi te procjene ako to ne želite. Možete unajmiti CPA kako bi ih učinili za vas.

Ako ste sretni, možete otkriti da ćete dobiti oba vjenčana blaženstva i porezni bonus! A ako otkrijete da ćete platiti braknu kaznu, obavezno obavijestite svog slatkiša da u vašem umu nema sumnje da je on vrijedan!

Imajte na umu da će se i vaša financijska slika i porezni kôd mijenjati i vremenom razvijati pa čak i ako vi i vaš supružnik plaćate više poreza koji ste sada oženjeni nego što biste to učinili da ste bili sami, to možda nije nužno u budućnosti. Danas dobitnici knjiga su Jason i njegova supruga-to-biti. Čestitam, Jason! Dobio si kopiju Pametni parovi završe bogatstvo David Bach. Cha-ching! To je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život. Kao i uvijek, svatko je situacija drugačija pa se svakako savjetujte s poreznim ili financijskim savjetnikom prije donošenja važnih financijskih odluka. Ovaj podcast je samo za obrazovne svrhe i nije namijenjen da bude zamjena za traženje personaliziranih, profesionalnih savjeta. Oh, a ja bih stvarno poštovala ako si na trenutak objavio recenziju na iTunesu. Pošaljite pitanja ili komentare [email protected], Hvala za slušanje! (1) Zakon o poreznim olakšicama iz radnih obitelji iz 2004. godine je dvostruko veći iznos za jednu osobu učinio standardni odbitak za bračni par. Također je napravio raspon prihoda za 10% i 15% poreznih razreda za bračne parove koji zajednički podnose dva puta za one porezne obveznike. Ove odredbe ostat će na snazi tijekom 2010. godine i Kongres mora odobriti nastavak u 2011. godini. Srodni linkovi:

  • Kako poslati e-mail vašem kongresniku
  • Privremeni porezni raspored za 2008. godinu
  • 2007 Federalni raspored poreza

Istaknuti par slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: