Pravila Roth IRA-a za prevrtanje

Sadržaj:

Pravila Roth IRA-a za prevrtanje
Pravila Roth IRA-a za prevrtanje

Video: Pravila Roth IRA-a za prevrtanje

Video: Pravila Roth IRA-a za prevrtanje
Video: ЕЛЕНА ВАЕНГА: “Я молюсь за нашего президента” 2023, Studeni
Anonim
Andy S. pita:
Andy S. pita:

"Radim za sveučilište i imam 403 (b) mirovinski račun, ali idem iduće godine odlazim s posla u medicinsku školu. Koja su pravila Roth IRA-a za obavljanje prevrtanja? I mogu li povući novac iz Roth IRA platiti školarinu?"

Ne dobivate besplatnu newsletter djevojku? Prijavite se besplatno za savjete i savjete!

ODGOVOR:

Kada napustite posao gdje imate mirovinski plan, poput 401 (k) ili 403 (b), možete prebaciti sve ili dio nje u IRA. To se obično preporučuje - osim ako nemate velik razlog ostaviti novac u svojem bivšem poslodavčevom planu, poput opsežnog izbornika s niskim troškovnim investicijskim odabirom.

IRA pravila za prevrtanje

Prebacivanje sredstava iz tradicionalnog računa za umirovljenje prije radnog vremena u tradicionalni IRA je jednostavno jer ne morate platiti porez na dohodak ni kazne (sve dok vam završite preuzimanje u roku od 60 dana). Također je jasno ako se prebacujete s poslije poreza Roth 401 (k) ili 403 (b) u Roth IRA.

Međutim, prebacivanje sredstava s tradicionalnog računa za umirovljenje u Roth IRA znači da morate platiti porez na dohodak bilo kojeg iznosa koji nije prethodno oporezovan. Drugim riječima, novac koji se prebacujete dodaje se vašem oporezivom dohotku jer ga pretvorite s računa prije oporezivanja na račun za poslije oporezivanja. (Zapamtite, nikada niste uplatili porez na doprinose napravljene na tradicionalnim 401 (k) ili 403 (b).)

Dakle, odgovor na prvi dio Andyjeva pitanja je "da". On može prebaciti novac iz svog 403 (b), platiti porez na nju i pretvoriti ga u Roth IRA.

Srodni sadržaj: Vaš vodič za Roth IRA, dio 1

Roth IRA pravila povlačenja

Sada, uhvatimo se u drugom dijelu njegova pitanja o povlačenju novca od Roth IRA-e za plaćanje obrazovanja.

Pravila Roth IRA za uzimanje povlačenja nisu tako jednostavna kao za tradicionalni IRA:

  • S tradicionalni IRA, distribucije obično podliježu porezu na dohodak plus 10% rano povlačenje ako ste mlađi od 59 godina.

  • S Roth IRA, porezi i kazne za distribucije ovise o tome povlačite li originalne doprinose, pretvorite konverzije ili zaradu - i koliko ste imali račun.

Ako imate Roth IRA s doprinosima koji nisu došli iz konverzije preokreta, to su redoviti, originalni prilozi. Imate najveću fleksibilnost za povlačenje izvornih doprinosa jer ih možete odnijeti u bilo koje vrijeme bez ikakvih poreza ili kazni.
Ako imate Roth IRA s doprinosima koji nisu došli iz konverzije preokreta, to su redoviti, originalni prilozi. Imate najveću fleksibilnost za povlačenje izvornih doprinosa jer ih možete odnijeti u bilo koje vrijeme bez ikakvih poreza ili kazni.

Međutim, pravila su drugačija za sredstva u Roth IRA koja su prešla i pretvorena. Da biste uklonili konverzije preokreta bez poreza ili kazni, trajat će petogodišnje razdoblje čekanja koje počinje 1. siječnja poreznog razdoblja koje pretvorite.

I bez obzira na to imate li izvorni doprinos ili konverzije u vašem Roth IRA-u, ne možete povući zaradu na tim sredstvima bez plaćanja poreza na dohodak uz 10% raniju kaznu povlačenja ako ste mlađi od 59 godina. (Imajte na umu da ste platili porez na doprinose ili konverzije - ali ne na zaradu ili rast na računu.)

Srodni sadržaj: Vaš vodič za Roth IRA, 2. dio

Iznimke od kazne za rano povlačenje

Postoji nekoliko iznimaka od pravila koja vam omogućuju da u bilo kojem trenutku poduzmete rane distribucije od tradicionalnih ili Roth IRA-ja, a da ne dobijete pogodak s 10% kaznom. Oni uključuju:

  • invalidnost
  • Troškovi liječenja
  • Uzimanje distribucija kao anuiteta
  • Troškovi za kupnju, izgradnju ili preradu prvog doma
  • Troškovi visokog obrazovanja

(Ovo nije potpuni popis pa se odnosi na IRS Publication 590, Pojedinačne mirovinske aranžmane za potpune informacije.)

Ako Andy koristi Roth IRA sredstva za plaćanje visokog obrazovanja, on može izbjeći raniju kaznu povlačenja, čak i ako ga nema 5 godina.

Mogao je iskoristiti novac za poduke, naknade, knjige, zalihe i opremu koja je potrebna za njegov rad. Osim toga, sve dok je barem polovica studenta, soba i pansion također su dopustivi trošak.

Zbunjujuće? Bez sumnje. Ukratko, Andy može:

  • Prebacite njegovu 403 (b) u tradicionalni IRA. Ova opcija će mu omogućiti da poduzme rane povlačenje za troškove obrazovanja bez kazne i zahtijeva od njega da plati porez na dohodak na te distribucije.
  • Prebacite njegovu 403 (b) u Roth IRA. Ta bi opcija zahtijevala od njega da plati porez na dohodak na puni iznos koji se obraća. Tada je mogao poduzeti rane povlačenja za troškove obrazovanja bez kazne.

Ostali članci i resursi koje biste mogli svidjeti: Investicijski savjeti: Kako i gdje investirati (jednostavan način) Financijski savjet koji će vas obogatiti Pravila za korištenje bračnog druga IRA 15 IRA pravila koja biste trebali znati

Niste pretplaćeni na besplatni podcast na Money Girl na iTunesu? Kliknite ovdje kako biste se pretplatili!

Image
Image

Zatvorite fotografiju tvrtke od Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: