Preokrenite paniku u poreznu dobit

Sadržaj:

Preokrenite paniku u poreznu dobit
Preokrenite paniku u poreznu dobit

Video: Preokrenite paniku u poreznu dobit

Video: Preokrenite paniku u poreznu dobit
Video: ДРЕВНИЕ ТЕХНОЛОГИИ (доказательства передовых цивилизаций) 2023, Prosinac
Anonim
Danas je tema o načinu ostvarivanja dobiti od pada financijskih tržišta pretvaranjem tradicionalnog IRA-ja na Roth račun ako imate pravo.
Danas je tema o načinu ostvarivanja dobiti od pada financijskih tržišta pretvaranjem tradicionalnog IRA-ja na Roth račun ako imate pravo.

Tradicionalni vs Roth IRAs

Jedna od glavnih razlika između tradicionalne i Roth IRA je da Rothovi računi zahtijevaju od vas da uložite novac nakon oporezivanja. Ne dobivate unaprijed porezne olakšice kao i tradicionalni IRA. No, jednom kada se porezi početno plaćaju, nikad više ne morate platiti porez na sredstva na računu Roth. Sve dok ste imali Rotha najmanje pet godina, kada počnete uzimati kvalificirane distribucije nakon 59. godine života, ništa ne može platiti Uncle Sam. To je lijep dar za umirovljenje!

Pogledajte srebrnu podstavu

Ako imate tradicionalni IRA, šanse su da se njegova vrijednost smanjila ove godine zbog nestabilnog tržišta dionica. To je zapravo dobro kad je riječ o pretvaranju u Roth. To je zato što morate platiti porez na dohodak bilo kojeg iznosa koji pretvori koji nije prethodno bio oporezovan. Koliko plaćate porez ovisi o vašem porezu na dohodak i ukupnom iznosu koji ćete pretvoriti u Roth.

Manje poreza uvijek su bolji

Možda se pitate: "Zašto bih sad želio poduzeti porezni pogodak?" Pa, stvarnost je da se na taj novac mora platiti porez na kraju. Ako ostane u tradicionalnom IRA-ju, jednostavno odgađate poreze sve dok ne počnete s distribucijom u budućnosti. Ali što ako su porezne stope niže nego što će biti u budućnosti? Ili što ako ćete biti u višoj poreznoj zoni umirovljenja nego što ste sada? U bilo kojoj od ovih situacija, moglo bi se smatrati da manje platiti porez nego čekati i platiti više u budućnosti.

Roth IRA Prednosti i ograničenja

Osim vremena određivanja oporezivanja, druga je razlika između tradicionalnih i Rothovih IRA-ja što se događa s novcem kad dostignete 70. godinu. S tradicionalnim IRA-ima morate započeti s obavljanjem obaveznih distribucija s računa u ovoj dobi. Međutim, s Rothovima nikada nisu obvezne distribucije, bez obzira na dob. To znači da možete pridonijeti računu koji je prošao 70 godina i ostavio novac tamo do smrti. Ova značajka čini Roth IRAs veliko vozilo za novac koje želite proslijediti svojim nasljednicima.

Ovo su neke od prednosti koje čine Roth IRAs jedan od najatraktivnijih preporučenih mirovinske uštede vozila za one u srednjoj klasi. Jedino ograničenje je da ne možete previše zaraditi. Ne možete izvršiti više od 100.000 USD za poreznu godinu koju odlučite za Rothovu konverziju. I nakon što ste Roth na mjestu, vaš prihod ne može premašiti godišnju granicu koju je postavio IRS i još uvijek daje doprinose. Za 2008. ovu granicu dohotka iznosi 169.000 dolara ako ste oženjeni i zajednički prijavljeni. Ako podnesete poreze kao jednu osobu ili voditelja kućanstva, ograničenje dohotka iznosi 116.000 USD.

Evo savjet ako počnete ulagati u Roth IRA, ali ustanovite da kasnije na vašem prihodu premašuje dopuštene granice. Jednostavno napustite Roth na mjestu da nastavite rasti, ali otvorite novu tradicionalnu IRA i počnite ulagati u njega umjesto toga.

Dopušteni IRA doprinosi

Godišnji maksimalni iznos koji možete doprinijeti tradicionalnom IRA-i, Roth IRA-u ili oboje ograničen je vašim oporezivim dohotkom, do 2008. godine do 5.000 dolara. Dakle, ako ste student i ostvarite samo 3.000 dolara u 2008. godini, vaš doprinos IRA-e ne može biti veći od 3000 USD. Ali ako ste do kraja 2008. godine najmanje 50 godina, možete doprinijeti dodatnih 1000 dolara kao nadoknadu za maksimalni doprinos od 6.000 USD. I zapamtite da možete doprinositi tradicionalnom ili Roth IRA do 15. travnjath nakon porezne godine.

Kako pretvoriti u Roth IRA

Pretvorba Rotha postiže se prijenosom ili prebacivanjem. Pomoću prijenosa usmjeravate svojeg upravitelja IRA-e da premjestite svoja sredstva na određeni datum. Ako izvršite prebacivanje, primite provjeru distribucije s tradicionalnog IRA-ja i pošaljite je na novi račun tvrtke Roth. To mora biti učinjeno u roku od 60 dana ili ćete morati platiti porez i dodatnu kaznu za rano izdavanje. IRA distribucija je oporeziva u godini kada ga primate. Dakle, ako biste primili distribuciju zadnjeg dana 2008. i završili preokret u roku od 60 dana do kraja veljače 2009., transakcija bi bila oporeziva 2008. godine.

Ako imate pravo pretvoriti tradicionalni IRA u Roth ove godine, razmotrite prednosti kao i neposredne porezne posljedice. Ako pričekate da se tržište počne oporavljati, možda ćete propustiti priliku dobiti veliki popust na svoj račun za umirovljenje.

Upravni

Je li vam financijsko nestajanje napustio svijet pitanja? Na LivePerson.com možete razgovarati uživo s tisućama stručnjaka koji imaju važne odgovore. Sada.

Nekretnina; investicijski fondovi i ulaganja; 401ks; promjena karijere i savjeti; nastaviti pisati; poduzetništvo, osnivanje i prikupljanje kapitala; računovodstvo; foreclosure i duga savjetovanje.

Drago mi je što slušate. Pronađite transkript ove emisije na moneygirl.quickanddirtytips.com. A vaše e-mail komentare ili pitanja uvijek su dobrodošli na [email protected].

Chi-Ching, to je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život.

Budući da je svima financijska situacija drugačija, ovaj je podcast isključivo u obrazovne svrhe i nije namijenjen zamjeni za traženje prilagođenih, profesionalnih savjeta.

Slika ljubaznošću Shutterstocka

Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: