Porezni savjeti na kraju godine

Sadržaj:

Porezni savjeti na kraju godine
Porezni savjeti na kraju godine

Video: Porezni savjeti na kraju godine

Video: Porezni savjeti na kraju godine
Video: Evo tko MORA napraviti prijavu poreza! 2023, Studeni
Anonim

Današnja tema je planiranje poreza na kraju godine.

Kraj godine bit će ovdje uskoro i do 31. prosinca ćete morati poduzeti akciju kako biste što manje plaćali poreze Uncle Samu.

Evo nekoliko savjeta o stvarima koje možete učiniti prije nego što vam godina bude smanjena porezni račun.

Donirajte dobrotvorne svrhe

Savjet 1: Ako želite donirati svoju omiljenu dobrotvornu organizaciju, učinite to prije ponoći 31. prosinca. Sada, ušteda na porezima nije dovoljno dobar razlog za dobivanje ljubavi prema sebi. Ali ako postoji neki razlog koji želite poduprijeti, idi naprijed i donirajte prije kraja godine kako biste dobivali porezne olakšice ove godine. Ako navedete odbitke u Prilogu A, uštedjet ćete porez donacijom u dobrotvorne svrhe. Ako ste u poreznom kvadratu od 25%, primjerice, spremit ćete četvrtinu za svaki dolar koji donira.

I zapamtite da možete donirati stvari i novac u dobrotvorne svrhe kako biste dobili porezni prekid. Ovo je doba godine u kojem volim proći kroz ormare i riješiti se stvari koje više ne trebam. Dobivam prednost poreznog odbitka, a ja dobivam priliku za početak nove godine uz manje nereda.

Plaćajte u siječnju vašu hipoteku u siječnju

Savjet 2: Razmislite o plaćanju vaše siječanjske hipoteke u prosincu. To će značiti veći iznos hipoteke odbitaka za vas ove godine. Ako to jednostavno možete priuštiti, također razmotrite plaćanje poreza na imovinu za sljedeću godinu prije ovog 31. prosinca. Možete ih odbiti u godini kada ih platite.

Pomaknite dobitke s gubitkom

Savjet 3: Ispružite kapitalne dobitke s gubitkom. Ako imate kapitalne dobitke, pogledajte svoj portfelj i provjerite postoje li neki gubitnici koje želite prodati. Gubitak možete iskoristiti za smanjenje ili čak ukidanje iznosa koji dugujete poreznom kapitalnom dobitku. Ako imate više gubitaka od dobitaka, možete iskoristiti do 3.000 dolara viših gubitaka kako biste smanjili oporezivi dohodak. I zapamtite, možete smanjiti porez na kapitalne dobitke držanjem dionica, investicijskih fondova ili druge imovine najmanje godinu dana. Dugoročna stopa kapitalnih dobitaka od 15% odnosi se na imovinu koja se održava duže od godinu dana. Kratkoročni kapitalni dobici oporezuju se po važećoj stopi poreza na dohodak.

Dobiti strateški o darivanju novca

Savjet 4: Ako planirate darovati više od 12.000 dolara nekome sljedećoj godini, možete izbjeći porez na dar širenjem iznosa tijekom više godina. Na primjer, ako namjeravate pridonijeti 20.000 dolara u iznosu predujma za pomoć vašem djetetu da kupi kuću iduće godine, možete izbjeći porez daru tako što ćete im darovati, recimo, 10.000 dolara ove godine i 10.000 dolara sljedeće godine. Darovi ispod 12.000 dolara ne podliježu plaćanju poreza.

I evo još jednog zadatka: ako imate porezno odbitne troškove kao što su troškovi poslovanja ili medicinske pomoći koje biste htjeli odbiti u ovoj poreznoj godini, ali ih ne želite platiti do sljedeće godine, možete ih staviti na svoju kreditnu karticu prije kraja godine. IRS razmatra trošak koji se može odbiti kada se naplaćuje, a ne kada plaćate račun kreditne kartice. Danas dajem kopiju Kako osvojiti prijatelje i utjecati na ljude Dale Carnegie. Ova klasična knjiga zaista vam može pomoći da osvježite svoje vještine ljudi. I slušanje Modernih Manners Guy može biti vrlo korisno, stoga provjerite njegov podcast. Dobitnik je Hitesh S. Čestitamo i provjeravajte svoju e-poštu za upute. Cha-ching! To je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život. Kao i uvijek, svatko je situacija drugačija pa se svakako savjetujte s poreznim ili financijskim savjetnikom prije donošenja važnih financijskih odluka. Ovaj podcast je samo za obrazovne svrhe i nije namijenjen da bude zamjena za traženje personaliziranih, profesionalnih savjeta. Ako imate pitanje ili komentar, pošaljite e-mail na [email protected]. Također, veliko hvala onima koji su objavili recenziju na iTunesu. Stvarno to cijenim. Hvala za slušanje! Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: