Odgovorene na IRA pitanja

Sadržaj:

Odgovorene na IRA pitanja
Odgovorene na IRA pitanja

Video: Odgovorene na IRA pitanja

Video: Odgovorene na IRA pitanja
Video: Девушки отвечают на грязные вопросы | KSWM 2023, Prosinac
Anonim

Danas je tema više odgovora na vaša pitanja o ulaganju u mirovinu.

Nekoliko vas je postavilo pitanja o ulaganju u mirovinu i želim odgovoriti na neka druga pitanja u današnjoj epizodi.

Porezi i pretvaranje u Roth

Učenik Ashish e-mail mi je poslao ovo pitanje:

Mogu li doprinijeti tradicionalnom IRA računu nakon poreza? Ne mogu se kvalificirati za porezne olakšice zbog ograničenja dohotka. Radim ovo tako da mogu pretvoriti moj tradicionalni IRA u Roth u 2010. godini. Drugo, hoću li morati platiti poreze po vremenu pretvorbe u 2010 ako doprinjem tradicionalnom IRA-u nakon poreza?

Velika pitanja, Ashish.

Odgovor na vaše prvo pitanje je da. Možeš napraviti nepriznate doprinosa tradicionalnom IRA-u čak i ako ne ispunjavate uvjete za izračun doprinosa koji se mogu odbiti. Iako propustite porezni odbitak, još uvijek imate koristi od poreza odgođenog rasta zarade. Ograničenje doprinosa IRA-e za 2007. godinu iznosi 4.000 USD i 2008. će iznositi do 5.000 USD. Ako ste stariji od 50 godina, možete dodati još 1.000 dolara.

Da biste u potpunosti odbili doprinose tradicionalnom IRA-u, vaš modificirani prilagođeni bruto prihod mora biti manji od 62.000 USD za 2007. ako ste pojedinačni. Ako ste zajednički podnijeli prijavu, vaš prihod mora biti manji od 103.000 USD kako biste u potpunosti odbili svoje doprinose.

Prednosti pretvaranja u Roth u 2010

Vaša strategija da pridonese tradicionalnom IRA-ju sada, tako da ga možete pretvoriti u Roth u 2010. godini je izvrstan. Budući da je vaš prihod previsok da biste dopustili da sada pridonese Rothu, planiranjem unaprijed i prvom doprinosom tradicionalnom IRA-u, imat ćete zdravo za konverziju u Roth 2010.

Postoje dva razloga zašto je 2010 čarobna godina: Prvo, IRS ukida ograničenje dohotka na Rothovim pretvorbama u 2010. Svatko može pretvoriti postojeću IRA imovinu na Roth u 2010, čak i onima s visokim prihodima s modificiranim prilagođenim bruto plaćenim prihodima iznad 100.000 USD. I drugo, morat ćete platiti savezni porez na pretvoreni iznos tijekom dvije godine umjesto da ćete morati platiti sve to u jednoj poreznoj godini. Možete platiti pola poreza u 2011. godini, a druga polovica 2012. godine. Širenje poreznog opterećenja tijekom dvije godine olakšava upravljanje. Za ažurirane informacije o novim Rothovim pravilima u 2010. provjerite ovu epizodu Money Girl.

Odgovor na svoje drugo pitanje o tome hoćete li platiti porez na iznos koji pretvorite u Roth malo objašnjava. U vašoj situaciji, nećete morati platiti porez na dohodak od doprinosa koje pretvorite iz svoje tradicionalne IRA u Roth jer ste pridonijeli poslije poreza i nisu odbijali svoje doprinose. Već ste uplatili porez na doprinose, tako da nećete morati ponovno platiti porez kad ga pretvorite u Roth. Međutim, morat ćete platiti porez na zaradu. I ako ti je napravio bilo koji odbitni doprinosi, trebali biste platiti porez na one previše. Za ažurirane informacije o Rothovim konverzijama i porezima pogledajte ovaj Quick Tip od Money Girl.

Prebacivanje s tradicionalnog na Roth

A ovdje je pitanje iz drugog slušatelja:

Djevojčica s djecom. Volim emisiju. Moje ime je John iz Floride i moje pitanje je ovo: nisam visoka zarada i želio bih otići u Roth IRA. U posljednjih 10 godina ulažem se u tradicionalni IRA i nisam siguran kako izaći iz tradicionalnih i uploviti u Roth, pa čak i ako sada dopustim svoj doprinos u Roth i vrstu parkova tradicionalna. Sve je zbunjujuće i nadam se da mi možeš pomoći. Hvala vam.

Hej John. Prebacivanje s tradicionalnog IRA na Roth IRA je stvarno jednostavan. Sve što trebate učiniti je otvoriti novi Roth IRA račun i početi pridonijeti. Da biste pridonijeli Rothovoj IRA-i, vaš modificirani prilagođeni bruto prihod mora biti 99.000 USD ili manje u 2007. ako ste pojedinačni ili 156.000 USD ili manje ako ste zajednički podnijeli ženidbu. Pri višim prihodima možete napraviti djelomične doprinose. (1)

Što se tiče novca koji ste prethodno pridonijeli vašem tradicionalnom IRA-u, imate dva izbora: (1) možete ga ostaviti tamo gdje je ili (2) možete ga pretvoriti u Roth.

Ako pretvorite novac u vašu tradicionalnu IRA na Roth, morat ćete platiti porez na savezne države na oporezivi iznos koji ste odabrali za pretvorbu. Zarada i doprinosi koji ste odbijali izvršili na vašem tradicionalnom IRA-i podložni su porezu kad se pretvore u Roth. Prije nego što odlučite želite li pretvoriti novac s tradicionalnog na Roth IRA, najprije procijenite iznos poreza koji biste trebali platiti da biste vidjeli je li to nešto što si možete priuštiti i što želite učiniti.

Imajte na umu da se iznos koji pretvorite s tradicionalnog na Roth tretira kao oporezivi dohodak i dodaje zaradu za godinu dana. Ako se pretvorba cjelokupnog iznosa pusti na viši porezni okvir, možda ćete htjeti pretvoriti manje dijelove tijekom više godina kako biste izbjegli plaćanje poreza na dohodak po višoj stopi.

I zapamtite: ako pretvorite novac koji ste pridonijeli tradicionalnom IRA-i na Rothu u 2010. godini, moći ćete platiti porez u dvije godine umjesto jedne.

Danas dajem kopiju Dinastija Davisa John Rothchild. Ako ste mi poslali e-poštu, automatski se unosi u dano. I pobjednik je Susan F. Čestitam, Susan, i svakako provjerite svoju e-poštu za upute.Cha-ching! To je sve za sada, ljubaznošću Money Girl, vašim vodičem za bogatiji život. Kao i uvijek, svatko je situacija drugačija pa se svakako savjetujte s poreznim ili financijskim savjetnikom prije donošenja važnih financijskih odluka. Ovaj podcast je samo za obrazovne svrhe i nije namijenjen da bude zamjena za traženje personaliziranih, profesionalnih savjeta. Ako imate pitanje ili komentar, pošaljite e-mail na [email protected]. Također, stvarno bih vam zahvalan ako ste na trenutak objavili recenziju na iTunesu. Hvala za slušanje! (1) Za 2007. godinu možete dati djelomični doprinos Rothu ako ste pojedinačni, a vaš modificirani prilagođeni bruto prihod između 99.000 i 114.000 dolara. Ako ste zajednički prijavljeni, možete napraviti djelomičan doprinos Rothu ako je vaš modificirani prilagođeni bruto prihod između 156.000 i 166.000 dolara. Slika ljubaznošću Shutterstocka Više savjeta od Money Girl

Preporučeni: